Αναρτήθηκε από: M. | 2 Μαΐου, 2010

Η ηθική κατάπτωση του νεοέλληνα και η χρεωκοπία της Ελλάδος.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει (?)

Έβλεπα το βίντεο με τις αποδοκιμασίες του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και δεν μπορούσα να μην σκεφτώ πόσο απύθμενη μπορεί να είναι η υποκρισία ορισμένων Ελλήνων.
30 χρόνια όλοι ζούσαν ουσιαστικά με δανεικά χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το αύριο και τις επόμενες γενιές που τις καταχρέωναν συνειδητά και συστηματικά. Ο απόλυτος φιλοτομαρισμός και αναλγησία δηλαδή.
Και βλέπουμε τώρα όλους αυτούς τους ‘απλούς πολίτες’, με την απύθμενη υποκρισία, να στέφονται εναντίων του Απ. Κακλαμάνη και στο πρόσωπο του ουσιαστικά εναντίων των πολιτικών και ενός συστήματος που οι ίδιοι εξέθρεψαν και ωφελήθηκαν, πάντοτε εις βάρος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και των μελλοντικών γενεών.
Ευλόγως μου γεννιέται λοιπόν το ερώτημα, από όλους αυτούς τους ‘αγανακτισμένους πολίτες’ που εξανίστανται τώρα, ποίος από όλους αυτούς δεν έπιασε βουλευτές και πολιτικούς για να ‘βολευτεί’ ή για να ΄βολέψει’ τα παιδιά του. Ποίος απ’όλους αυτούς μπορεί να πει ότι δεν λαδώθηκε ή δεν λάδωσε για να γίνει η δουλειά του (η συνήθως παράνομη δουλειά του). Ποίος απ’όλους αυτούς δεν φοροδιέφυγε (για να μην πω απλά φοροέκλεψε το κράτος) ή δεν καταπάτησε τους νόμους προς ιδίων όφελος και εις βάρους του κράτους και του κοινωνικού συνόλου? Με άλλα λόγια ποίος από όλους αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες είναι ο αναμάρτητος που με τόση ευκολία ρίχνει τον λίθο του αναθέματος? Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θεωρώ τους πολιτικούς μωρές  παρθένες, τουναντίον, και για αυτό δεν μπαίνω καν στο κόπο για να μιλήσω εδώ για τις δεδομένες ευθύνες των πολιτικών της μεταπολίτευσης και μετά. Αυτές είναι γνωστές και δεν χρειάζονται νομίζω περαιτέρω σχολιασμό.
Αλλά το χειρότερο είναι ότι η αντίδραση και η ‘αγανάκτηση’ τους δεν είναι στην πραγματικότητα γιατί τους κορόιδεψαν, πως θα μπορούσαν άλλωστε, όλοι παροικούμε εν Ιερουσαλήμ και γνωρίζαμε ακριβώς τι συνέβαινε, αλλά γιατί πολύ απλά συνειδητοποιούν πλέον ότι δεν θα μπορούν να συνεχίζουν να ζούνε τρωγοπίνωντας εις υγείαν των κορόιδων, σε βάρος δηλαδή όλων των επόμενων γενεών.
Αιδώς Αργείοι,
Γραμματείς και Φαρισαίοι.
Όποιος απ’όλη αυτή την γενιά του πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης ψάχνει για ψεύτες και υποκριτές δεν έχει πάρα να ρίξει μια καλή ματιά στον καθρέφτη του.
Όποιος κουνάει το δάχτυλο του με ύφος εισαγγελέα ας έχει το θάρρος να πει αν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του συνέβαλε ευθέως ή εμμέσως στην σημερινή κατάσταση.
Γιατί, όποιος ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους, χωρίς να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να συμβάλει την διαιώνιση του ίδιου κατάπτυστου, διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος. Και για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη ηθική κατάπτωση του νεοέλληνα, το να θεωρεί δηλαδή αναφέρετο δικαίωμα του να ζει εις βάρος όλων των άλλων, αρνούμενος να αναλάβει τις ευθύνες και υποχρεώσεις του και μετατίθοντας τα βάρη στις επόμενες γενεές.
Κύριοι και κυρίες της γενιάς του πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης, αξιοθρήνητοι ‘αγανακτισμένοι πολίτες’ και λοιποί βολεψάκηδες του δημοσίου το πάρτι τελείωσε. Αρκετά σας ανεχθήκαμε. Αρκετά υποθηκεύσατε το μέλλον όλων των επόμενων γενεών. Η Ελλάδα θα ζήσει και θα αναπτυχθεί όσο και αν ναρκοθετείτε την πορεία της χώρας και των επόμενων γενεών. Η Ελλάδα θα βρει τον δρόμο της παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σας όλες τις προηγούμενες δεκαετίες να μας χρεοκοπήσετε.
Πάρτε το χαμπάρι, ήρθε η ώρα να αλλάξουμε γιατί πλέον βουλιάξαμε.
Finita la musica, passata la festa! και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Υ.Γ. Εδώ παραθέτω τα συγκριτικά διαχρονικά στοιχεία του δημόσιου χρέους και του δημόσιου ελλείμματος της Ελλάδος και των χωρών της ΕΕ, όπως αποτυπώνονται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat)

Σχολιάστε

Kατηγορίες