Αναρτήθηκε από: M. | 30 Νοεμβρίου, 2009

Γιατί έχασε τις εκλογές η Μπακογιάννη

Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, τόοσο πήγε η διαφορά.

και λέω έχασε η Μπακογιάννη και όχι κέρδισε ο Σαμαράς, γιατί οι Νεοδημοκράτες ουσιαστικά επέλεξαν το μη χείρον από τις 3 υπάρχουσες επιλογές που τους δόθηκαν σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές.

Θα μπορούσα να αναφέρω μια πλειάδα λόγων για τους οποίους το φαβορί αυτών των εκλογών,  η Μπακογιάννη, έχασε αυτή την εκλογική μάχη για την αρχηγία της ΝΔ, αλλά θα αρκεστώ μονάχα σ’έναν που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο της ήττας της.

Αυτό που ουσιαστικά στοίχισε στην Μπακογίαννη δεν είναι τίποτα άλλο παρά το γεγονός ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο η Ντόρα και όλη η οικογένεια Μητσοτάκη, δικαίως ή αδίκως, έχουν καταγραφεί στην συνείδηση του Έλληνα ως μέρος της διαπλοκής και των σκανδάλων. Σε απλά ελληνικά ότι είναι βρώμικοι, και από την στιγμή που άνοιξαν οι διαδικασίες ήταν εύλογο ότι αυτή η πεποίθηση θα εκφραζόνταν και στην κάλπη ακόμα και αν αυτό προϋποθετε ότι οι Νεοδημοκράτες θα εξέλεγαν για πρόεδρο τους το ίδιο άτομο που ανέτρεψε την κυβέρνηση της ΝΔ  το 93 και οδήγησε στην δημιουργία ανεξάρτητου και ανταγωνιστικού πολιτικού σχηματισμού.

ΥΓ. Δεν θέλω και να φαντάζομαι πως θα είναι απόψε ο Μητσοτάκης μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, βλέποντας το ίδιο άτομο τον οποίο ο ίδιος τον ανέδειξε σε δεξί του χέρι, μετέπειτα να τον  ανατρέπει, αυτόν και την κυβέρνηση του, και απόψε να κερδίζει την κόρη του, αναλαμβάνοντας την αρχηγία του κόμματος. Τελικά όλα εδώ πληρώνονται και με το ίδιο και πιο σκληρό νόμισμα, ακόμα και οι αποστασίες.


Σχόλια

  1. Τι σας νοιαζει εσας, ασχοληθειτε με τον τζεφρυ τον ανυπαρκτο και τα σαπακια σας, αστε την νδ… εκδουλευση και εξυπναδες στο αμερικανακι σας…

    • Φίλτατε Ντοράκια,

      πίστεψε με καταλαβαίνω την πίκρα σου.

      Δεν έχουν περάσει ούτε 2 μήνες καλά-καλά από την πανωλεθρία των εθνικών εκλογών με 10,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και το ρεζιλίκι του Καραμανλή από Γ. Παπανδρέου και έρχεται ο Σαμαράς και σας ξαναρίχνει άλλες 10 μονάδες διαφορά πέρνοντας την μπουκία μέσα από το στομα σας.

      Τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Περαστικά, υπομονή και επιμονή γιατί αναμένονται πολλές δεκάρες στο μέλλον με αυτά που έκανε η ΝΔ τα τελευταία 5,5 χρόνια.


Σχολιάστε

Kατηγορίες