Αναρτήθηκε από: M. | 1 Νοεμβρίου, 2009

Ναι στις ρήξεις, ναι στις μεταρρυθμίσεις, ναι στην αξιοκρατία.

Θεσσαλονίκη - Προεκλογική ομιλία ΓΑΠ

Μαζί με τον πολίτη, για τον πολίτη... Αλλαγές εδώ και τώρα!

Έχοντας αυτό το τρίπτυχο υπόψη, δεν θα μπορούσα παρά να επικροτήσω τις τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης για άμεση και αμετάκλητη κατάργησης των stage (προγραμμάτων πρακτικής άσκησης / μαθητείας), στο δημόσιο. Όχι τόσο γιατί σαν ιδέα είναι κακή, το να δίνεις δηλαδή ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους για  την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, αλλά γιατί όλοι μας είδαμε πως καταστρατηγήθηκε αυτό το μέτρο στην πράξη.

Επίσης, παρόμοια θετικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η κατάργηση της συνέντευξης για τις προσλήψεις στο δημόσιο ή αλλιώς όπως την ξέρουμε όλοι μας, της ΄γαλάζιας συνέντευξης’ και επαναφορά όλων των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, με ίση μεταχείριση υποψηφίων ανεξαρτήτως αν η προϋπηρεσία τους προέρχεται από τον κρατικό ή τον ιδιωτικό τομέα.

Απλά δηλαδή και θεμελιώδη πράγματα, που αλλού είναι αυτονόητα, προκειμένου να εμπεδωθεί  η αξιοκρατία και στην Ελλάδα, όπως σε τόσες άλλες προηγμένες και σύγχρονες κοινωνίες.

Έχοντας λοιπόν αυτά κατά νου, ήταν οφθαλμοφανές ότι η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο σε όλους τους τομείς. Αν λοιπόν το Πα.Σο.Κ. και η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει το στοίχημα με την κοινωνία πρέπει να προχωρήσει ΤΩΡΑ και χωρίς λιποψυχίες σε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ρήξεις, προκειμένου να βγει η χώρα από το οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Εκτίμηση μου είναι ότι αν η κυβέρνηση δεν κινηθεί άμεσα και τάχιστα προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, έχοντας μια νωπή λαϊκή εντολή, μια διαφορά 10,5 μονάδων από το δεύτερο κόμμα και  μια ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση, τότε πολύ φοβάμαι ότι  δεν πρόκειται να το εφαρμοστεί ποτέ, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον και οι όποιες μεταρρυθμιστικές προθέσεις της κυβέρνησης ηλίου φαεινότερο  είναι ότι μέλλει να βουλιάξουν στον βάλτο της ελληνικής καθημερινότητας, τον συντεχνιακών ομάδων και συμφερόντων.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι η πραγματικότητα είναι  ότι ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά δεν γίνεται. Θέλω να πιστεύω πως όλοι το έχουν συνειδητοποιήσει, ακόμα και άμα δεν το ομολογούν, αλλά το πιο σημαντικό  για μένα είναι ότι η ίδια η ελληνική κοινωνία το έχει κατανοήσει, η οποία και αναμένει με την σειρά της δράση και αποτελέσματα.

Η διαφορά των 10 και πλέον μονάδων στις τελευταίες εκλογές είναι ένα ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ελληνική κοινωνία ΕΙΝΑΙ έτοιμη να επικροτήσει όποιες  μεταρρυθμιστικές ενέργειες  οδηγήσουν χωρίς αμφιταλαντεύσεις και ΄παραθυράκια΄ στην κατάργηση των φαύλων πρακτικών του παρελθόντος, δίνοντας νέα πνοή για την αναζωογόνηση και επανεκκίνηση των υγιών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας.

Αντιθέτως, αν διαπραχθεί το ίδιο ολέθριο σφάλμα με την προηγούμενη κυβέρνηση, να κρυφτούν δηλαδή τα προβλήματα κάτω από το χαλί, καθώς παραλλήλως επιδίδονταν σε έναν αγώνα δρόμου εξυπηρετήσεων και βολέματος ημετέρων, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με αναβλητικότητα και επικοινωνιακές λογικές, τότε μοιραίο είναι να ακολουθήσει και η σημερινή κυβέρνηση την μοίρα της προηγούμενης.

Το ενθαρρυντικό πάντως είναι, ότι από τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης φαίνεται ότι έχουν λάβει και κατανοήσει αυτό το μήνυμα. Αυτό που μένει είναι να μην υποκύψει στις όποιες πιέσεις, που ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται και να συνεχίσει απαρέγκλιτα την εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος το οποίο επικυρώθηκε πανηγυρικά στις τελευταίες εκλογές.


Σχόλια

  1. Ψιλο γαζι σας δουλευει ο τζεφρι, με τον τζουμακα και τον ανωμεριτη θα κανει ρηξεις;χαχαχα
    πλακα εχετε…

    • Φίλτατε Νεοδημοκράτη΄Εξωαποταδοντια΄, βλέπω ακόμα να συνειδητοποιήσης την κεραμίδα των 10,5 μονάδων που σας έριξε ο ελληνικός λαός και ο Γ. Παπανδρέου.

      Δεν πειράζει, συνεχίστε με αυτήν την αλαζονεία σας και όχι 10 αλλά 20 μονάδες την βλέπω την διαφορά στις επόμενες εκλογές.

      Άντε με τις υγείες σας και περαστικά και να θυμάσαι αυτό που λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός ‘γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος’.


Σχολιάστε

Kατηγορίες